Bina ve Tesis Yönetim Şirketi Nedir?

Bina ve Tesis Yönetim Şirketi Nedir?


Bina ve tesis yönetim şirketi nedir sorusu, günümüzde site,apartman,avm gibi toplu yaşam alanlarını en iyi şekilde yönetmek ve sakinlerinin huzurunu sağlayabilmek için bir şirketle anlaşma yapmak isteyen bireyler tarafından araştırılmaktadır. Bina ve Tesis yönetim şirketleri genel olarak site, AVM, rezidans, bina gibi toplu yerleşkelerin düzeninin korunmasını sağlamaktadır. Bu bağlamda bakım, onarım, yenileme gibi pek çok işlem bu şirketlerin sorumluluğu altında olup, sakinler için ideal bir ortam hazırlanmaktadır.

Bina ve Tesis yönetim şirketleri ile çalışan bina sahipleri, çok daha konforlu bir yaşam alanı oluşturabilmektedir. Zira yönetim şirketleri ilk olarak çalışma yapılacak alanda geniş çaplı bir araştırma ve analiz yapmaktadır. Bu sayede hem ihtiyaçlar hem de sorunlar kolayca tespit edilebilmekte ve pratik çözümler üretilebilmektedir.

Profesyonel Site Yönetimi

Profesyonel site yönetimi, son zamanlarda toplu yaşam alanlarında en çok faaliyet gösteren sektörlerden bir tanesidir. Bu sektör sayesinde apartman, AVM, site gibi birden çok insanın yaşadığı ve ortak kullanım alanlarının bulunduğu yerlerde kolayca düzen sağlamak mümkün hale gelmektedir. Profesyonel yönetimler, belirli firmalar aracılığıyla verilen bir hizmet olup, oldukça geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır.

Profesyonel site yönetimi hizmetleri çok geniş olduğu için ilk adım yönetim için keşif yapmaktır. Bu da demek oluyor ki, yönetim ekibi ilk olarak hizmet verecekleri sitenin içinde bazı analizler yapmaktadır. Bu analizler sayesinde nasıl bir yönetim işleyişi olacağı ve yapılacak işlemlere karar verilmektedir. Buna ek olarak site genelinde yer alan ortak kullanım alanlarındaki bakım, onarım ve temizlik işlemleri de tamamen profesyonel site yönetimi firmasının görevleri arasında yer almaktadır.

Site Yönetim Şirketleri Ne İş Yapar?

Profesyonel site yönetimi şirketleri ile çalışmak isteyen site sahipleri, bu tür firmaların işleyişlerini ve görevlerini öğrenebilmek için site yönetim şirketleri ne iş yapar sorusuna yanıt aramaktadır. Bu noktada daha önce de belirtildiği üzere site yönetim şirketlerinin pek çok farklı görev ve sorumluluğu bulunur. Bu görevlerin yerine getirilmesi sayesinde de yaşam alanının çok daha huzurlu, verimli ve yaşanılası hale gelmesi mümkün olmaktadır. Site yönetim şirketi ile çalışmak istiyorsanız ve bu yüzden bu firmaların ne iş yaptığını merak ediyorsanız, aşağıdaki listeye göz atarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

  1. Site yönetim şirketlerinin ilk görevi site içini denetlemek ve sorunları tespit etmektir.
  2. Düzenli yapılması gereken işler belirlenerek bu işler için yıllık bütçe planlamsı yapıp aylık maliyet hesabı oluşturmak ve oluşan bu bütçenin en iyi şekilde tahsilatını sağlamak.
  3. Sorunlara en kısa sürede çözüm bulmak ve site içi düzeni sağlamak bu şirketlerin görevleri arasındadır.
  4. Yönetim, aidatların toplanması ve aidat ödemesi yapmayan site sakinlerinden ödemeyi almaya lakin yapılöadığı takdirde hukuki yollar aracılığıyla yaşam alanının hakkını savunmakla sorumludur.
  5. Asansörler başta olmak üzere tüm cihazların bakımı da yönetim tarafından yaptırılmaktadır
  6. Merdiven, otopark, park, havuz gibi ortak kullanım alanlarının tamamının temizlenmesini sağlayan site yönetim şirketi, profesyonel temizlik elemanları ile çalışmaktadır.

Bu ve bu gibi sorumlulukları yerine getiren profesyonel site yönetim şirketleri, kısaca özetlemek yıllık bütçe planlarının yapılması, aylık ödemelerin alınması ve gerekli yerlere yapılan iş karşılığında tahsilatlarının düzenlenmesi, alınan ve verilen hizmetlerin takibi ve düzeninin sağlanması, yıllık bazda gelir ve gider hesaplarının kat maliklerine verilmesi. Yapılan toplantı neticesinde yeni yıla ait öngörüler belirlenerek yıllık bütçelerin revize edilmesi.

Site Yönetim Şirketleri Fiyatları

Site yönetiminin profesyonel ve sorunsuz şekilde yapılmasını talep eden bireyler, site yönetim şirketleri fiyatları hakkında araştırma yapmaktadır. Bu noktada site yönetim şirketlerinin fiyatlarının bazı hususlara bağlı olarak değişkenlik gösterebileceği bilinmelidir. Özellikle çalışma yapılacak bina, rezidans ya da AVM’nin büyüklüğü, bulunan hizmet araçlarının yoğunluğu(yangın pompası,havuz, asansörler, boyler tankları ve bu gibi teknik cihazlar) sitenin durumu ve bu gibi unsurlar göz önünde bulundurulmaktadır. Uzun yıllardır yönetim sektöründe hizmet veren firmamız ile iletişime geçerek fiyat bilgilendirmesi alabilirsiniz.



Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir